miercuri , mai 22 2024
Breaking News

Mobila Bucatarie Brasov

De ce as alege mobila bucatarie Brasov din MDF?

Daca urmeaza sa cumparati mobila bucatarie Brasov, o idee buna este sa va orientati spre obiecte de mobilier din MDF. Mobilierul din lemn masiv este considerat de obicei de catre toata lumea ca fiind frumos, atemporal si de inalta calitate.

In schimb, mobilierul din MDF este realizat din placa de fibre de densitate medie, amestecate cu adeziv pe baza de rasina si compactate foarte strans impreuna. De obicei, MDF-ul este vazut ca o alternativa mai ieftina la lemnul masiv, dar exista o multime de avantaje ale acestui tip de mobilier, mai ales pentru cel de bucatarie.

Cunoscand cele mai importante avantaje ale mobilierului din acest material, veti intelege cu usurinta de ce ar trebui sa il alegeti.

Avantaje mobila bucatarie Brasov din MDF

Putem aduce foarte multe avantaje in discutie atunci cand ne gandim la obiecte de mobilier din MDF si Mobila Bucatarie Brasov. Am intocmit o scurta lista care cuprinde unele dintre cele mai cunoscute avantaje ale acestui material folosit pentru fabricarea mobilierului. Vi le prezentam in randurile care urmeaza.

1. Mobilierul din MDF are preturi atractive

Ingredientul de baza al MDF este rumegusul si aschii mici din alta cherestea. Acestea sunt toate deseurile colectate din procesul de prelucrare, iar din acest motiv materialul costa mult mai putin decat placajul si lemnul masiv.

Mobila Bucatarie BrasovAcest lucru nu inseamna insa ca mobilierul din MDF este de o calitate foarte slaba. Ba chiar mai mult, desi nu este la fel de durabil si rezistent precum cel din lemn masiv, si mobilierul din MDF dureaza si face fata diversilor factori. Este mai rezistent si mai durabil decat mobilierul din PAL, iar pretul este un alt punct forte al sau.

2. Placile MDF au diferite dimensiuni

Trebuie sa stiti ca sunt disponibile placi MDF in peste 100 de grosimi diferite, incepand de la 2 mm si mergand pana la 60 mm. Numarul larg de optiuni disponibile faciliteaza obtinerea grosimii de „lemn” care este necesara pentru aplicatia in cauza.

Acesta este un avantaj pentru ca in functie de cat de gros doriti sa fie blatul mobilierului de bucatarie sau alte obiecte de mobilier precum dulapurile suspendate de exemplu, sau blatul mesei din bucatarie.

3. Suprafata neteda

MDF este presat extrem de compact in timpul procesului de fabricatie cu placi mari de otel, ceea ce face ca foaia generala sa fie extrem de plana si neteda.

Acest lucru face MDF ideal pentru vopsire, laminare sau atasare furnir. Odata ce foile sunt taiate la dimensiune, marginile raman netede, in timp ce pe lemn masiv sau placaj marginile pot lasa aschi sau pot avea goluri din cauza nodurilor naturale si a granulelor din lemn.

4. Materialul este consistent

MDF nu are o granulatie directionala precum placajul si lemnul masiv, ceea ce il face ideal daca doriti detalii complicate. Desigur, alte materiale s-ar confrunta cu aparitia unor aschi sau taierea nu va fi la fel de neteda. Nu este insa cazul in ceea ce priveste MDF-u, ceea ce din nou este un mare avantaj.

5. Mai putine probleme de deformare

Facand o comparatie cu lemnul masiv, MDF-ul va ramane puternic in zonele in care exista umiditate ridicata. Acest lucru se datoreaza faptului ca MDF este capabil sa se micsoreze si sa se extinda in mod constant, fara ca diferitele parti ale cerealelor sa functioneze una impotriva celeilalte.

Concluzie

Multe persoane care au nevoie de mobila bucatarie Brasov se gandesc mai intai de toate la mobilierul din lemn masiv.

Cu toate acestea, exista si alternative precum mobila de bucatarie din MDF. Ba chiar mai mult, mobilierul din MDF ofera un numar semnificativ de avantaje. Deci, aveti toate motivele pentru a alege obiecte de mobilier din MDF, in locul celor din lemn.

Verifica si

Firme Termopan Brasov

Firme Termopan Brasov

Ce conteaza la alegerea unei firme termopan Brasov? Atunci cand vine vorba despre inlocuirea usilor …

Close