miercuri , mai 22 2024
Breaking News

Osteodensitometrie Brasov

Trebuie sa-mi fie teama de procedura de osteodensitometrie Brasov?

In mod evident, nu toata lumea a auzit in grupul de prieteni discutandu-se despre procedura de osteodensitometrie Brasov. De fapt, sunt foarte putine situatiile in care unele persoane au auzit in cercul de prieteni o asemenea discutie.

Tocmai din acest motiv, cand medicul le recomanda o procedura de acest fel, oamenii intra in panica. Vom vedea ce inseamna o procedura osteodensitometrie, si pentru cine este aceasta necesara.

Deci, la ce sa ma astept de la procedura de osteodensitometrie Brasov?

In momentul in care vine vorba despre procedura de osteodensitometrie, de fapt ne referim la o investigatie imagistica. Este vorba despre acea investigatie imagistica foarte performanta, care utilizeaza razele X. Scopul unei astfel de investigatii medicale imagistice este acela de a determina rezistenta si densitatea osoasa.

Osteodensitometrie BrasovNu trebuie sa va sperie gandul ca medicul v-a recomandar sa urmati o astfel de investigatie imagistica. Trebuie sa stiti de la bun inceput ca aceasta nu va produce nici un fel de durere si nici senzatie de disconfort.

Practic discutam despre o investigatie medicala care nu este dureroasa, nu este invaziva si nu necesita injectii. Deci, daca de durere va era teama, se poate vedea ca nu exista absolut nici un motiv pentru care sa va fie teama.

Ba chiar mai mult, este o procedura care va permite sa faceti sport sau sa mergeti la job in ziua respectiva.

Pentru cine este recomandata procedura?

Adesea, femeile care ajung la varsta de 50 de ani si care sunt deja la menopauza, au nevoie de o osteodensitometrie Brasov. Chiar si barbatii insa, pot fi supusi acum unei astfel de interventii, mai ales fumatorii sau cei care beau frecvent alcool.

Este firesc ca aceste categorii de persoane sa aiba nevoie de o astfel de procedura. De pe la varsta de 50 de ani, densitatea osoasa incepe sa scada. Astfel, sansele ca oamenii respectivi sa sufere fracturi osoase cresc considerabil.

Cei care opteaza pentru aceasta investigatie imagistica afla cum se prezinta oasele lor. Aceasta informatie ii poate ajuta foarte mult.

In incheiere mentionam faptul ca procedura nu este deloc recomandata femeilor gravide.

Verifica si

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

De ce sunt necesare minim doua vizite pe an intr-un cabinet stomatologic Brasov? Stiati ca …

Close